KALIP SULU KUMLAMA
Bu sayfada sulu kumlamanın kalıp uygulamalarındaki avantajlarından bahsedeceğiz.
Sulu kumlama teknolojisi, geleneksel kuru kumlamaya kıyasla kalıp hazırlamada daha hızlı, daha etkili ve daha dengeli bir yüzey işleme olanağı sağlar. Sulu kumlama, kalıp üzerindeki köklü kontaminasyonları altta kalan yüzeye zarar vermeden giderir. Aynı zamanda bu proses, parlatma öncesinde kostik temizliği sonrası gerekebilen kurulama için harcanan zamanı ortadan kaldırır.
***Firmamız Türkiyenin En Çok Tercih Edilen Sulu Kumlama Makinesi Üreticisidir ve Makinelerimiz CE Belgelidir***
"Sulu Kumlama Makine Sayısı 157"
"Saykar Toplam Kumlama Makinesi Sayısı 1523"
|
Sulu kumlama, suyun kayganlaştırıcı etkisi ile eşit ve homojen bir yüzey elde etmeyi sağlayan bir bulamaç akışı yaratarak daha tutarlı bir sonlandırma sunar. Su kullanımı, işlem yapılan yüzey boyunca parçacık akışını artırarak, yağlayıcı bir etki yaratır. Kuru kumlamanın aksine, sulu kumlama tampon görevi sağlayarak kumlama granüllerinin ana malzeme içinde kalmasını önler ve hassas yüzeyleri de korur.
Kontrollü ve tekrarlanabilir sonuçlar sunma kabiliyeti ile sulu kumlama, sadece kalıp kalitesini ve ömrünü artırmakla kalmaz aynı zamanda daha az sarf malzemesine ihtiyaç duyması ve zararlı kimyasallar olmaksızın işlem yapabilmesiyle çevreye karşı daha duyarlıdır.
Sulu kumlama sisteminde partiküller, kuru kumlamaya göre daha yoğun olduğu için yüzeyden akarak daha yüksek oranda temas eder ve maksimum yüzey kalitesi sağlar. Sulu kumlama sisteminin önemli avantajlarından bir diğeri ise kalıp yüzeyinde yüksek standartlarda parlatma sağlayarak el taşı ile yapılacak parlatma süresinden zaman tasarrufu sağlamasıdır.
Sulu kumlama prosesinin sağladığı önemli bir diğer avantajı ise artan kalıp başarısı ile nihai işlemin kalitesini arttırmasıdır. Sulu kumlama prosesi homojen parlatma yaparak üretim için tam başarı sağlar.
Sulu kumlamanın teknolojik üstünlüğü homojen parlatma sağlayarak, kritik yüzeylerin temizlenmesinde kuru kumlamada görülen değişken akış oranlarının neden olduğu olumsuzluklara başarılı bir alternatif olmasıdır. Bazı kuru kumlama prosesleri değişken yoğunluk nedeniyle kalıp yüzeyine zarar vererek üretilen profilin düşük performanslı olmasına neden olur. Sulu kumlama için bu söz konusu değildir. Sürekli tutarlı ve homojen yüzey parlaklığı sağlayarak ekstrüzyon preslerinin kalıp başarı oranlarını arttırır.
Sulu kumlama aynı zamanda daha iyi bir çalışma ortamı sunar. Prosese su eklendiği için havada uçuşan kum partikülleri olmaz ve zamanla makine çevresinde oluşabilecek birikmelere engel olur. Bu yüksek düzey endüstriyel hijyen, işletme içerisindeki fazladan temizlik ve bakım ihtiyaçlarını ortadan kaldırır.
Sulu kumlama prosesleri ile kalıp sektörü geleneksel kumlama yöntemlerine göre daha etkili olan bir teknolojiye erişim imkanı sağladı.
Sulu kumlama, proses parametrelerinin çokluğu ve yüksek kontrol edilebilirliği sayesinde kalıpların temizlenmesinde ve kullanıldığı her alanda esnek ve başarılı çözümler üretmektedir.
Kalıpların temizlenmesi ve parlatılması süreçlerin devamlılığı için önemlidir. Bu işlemler kalıp tesisinin sürekli üretimi için önemli ancak bazen zaman alan ve zahmetli bir iştir.
Bununla birlikte, kalıpların hazırlanması için uygun işlemlerin yapılmasına gereken dikkat verilmediği takdirde kalıp hurda oranlarında artış ve düşük yüzey kalitesi riski oluşmaktadır. Bu işlemler için tozlu, bakımı zor ve görece hantal kalan kuru kumlama makinaları kullanılmaktaydı ve halen kullanılmaya devam ediyor. Geçen zamanla kalıp hazırlama işlemlerinde bu tekniğin ve proseslerin geliştirilmesi ve yeni bir alternatifin oluşturulması bir ihtiyaç haline geldi. Prosesler hem ekonomik, hem de zaman kazandıran çözümlere ihtiyacın önemini her geçen gün artarak gösterdi.
Kalıplarda sulu kumlama teknolojisinin kullanılmasında sağlanacak faydaları ve bu teknolojinin arkasındaki bilimsel verileri sunduğumuz bu bilgiler umuyoruz ki sizlere de yardımcı olur.